01 June 2015

Tip memilih potongan Peplum Muslimah

ClothDNZ ~ Nursing Beautifully in Muslimah Way
=====================================


Pemakai yang mempunyai potongan pinggul yang besar digalakkan memakai potongan peplum yang menutup penuh pinggul.

Jika memiliki perut yang menonjol sedikit, potongan yang sesuai adalah peplum labuh (menutup pinggul juga) dan pakai tali pinggang sederhana besar. Pastikan tidak ketat hingga menampakkan bentuk pinggang.

Jika berbadan agak comel/besar, potongan peplum yang sesuai ialah potongan peplum bawah punggung iaitu paras peha. Pilih warna gelap seperti hitam, coklat dan biru gelap dan elakkan peplum bercorak melintang.

Pilih peplum kosong/plain dan padankan dengan skirt lurus (tidak kembang) mahupun seluar jeans potongan lurus. Serlahkan penampilan dengan tudung bercorak warna sedondon.

Material kain adalah elemen yang sangat penting dalam memilih fesyen peplum. Elakkan memilih kain yang nipis dan melekat untuk mengekalkan imej Muslimah.

Pilihlah kain jenis cotton kerana ia lebih tebal.

Anda boleh suai padankan peplum bersama skirt, palazzo dan seluar jeans longgar mahupun maxi dress tanpa lengan. Untuk pemilihan skirt sebaiknya potongan simple dan lurus. Elakkan memakai skirt yang berenda.Kredit untuk http://ladyfazshop.blogspot.com/ & Kedai Tudung Labuh IbuHumaira'


==========
TEMPAHAN:
==========
Whatsapp/Telegram 011-2300 8261
atau email nikhabiz@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...